carport schilderen

Het schilderen van de carport

Een carport is een mooi alternatief voor een garage, neemt minder ruimte in, is meestal goedkoper en staat vaak aan de voorkant of zijkant van het huis. Hierdoor is het belangrijk dat de alternatieve garage netjes is, want anders doet het een afbreuk aan de uitstraling van uw hele huis en kan uw woning zelfs in waarde dalen. Een carport wordt vaak gemaakt van hout, maar steeds vaker kom je ook dakbedekkingen van aluminium, staal of kunststof tegen. Verder kunt u kiezen tussen verschillende soorten, zoals aanleun- of op zichzelf staande soorten.

Om uw alternatieve garage netjes te houden, is het verstandig om het materiaal te schilderen en goed te onderhouden. Een laagje verf zorgt voor een mooie uitstraling en creƫert een beschermende laag. Zo voorkomt u bijvoorbeeld dat het hout gaat rotten of dat er schimmels ontstaan en gaat uw overdekking langer mee.

Het kiezen van de verf

Bij het zoeken naar verf voor het schilderen, is het belangrijk om te kijken naar weerbestendige verf voor buiten. Ook is het belangrijk dat u kijkt naar de dekking van de verf. Zo voorkomt u dat u de hele carport meerdere keren moet doen. Verf is er in oneindig veel kleuren, dus u kunt een kleur kiezen die mooi past bij uw huis. Als u het natuurlijke hout zo wilt laten, kunt u kiezen voor een doorzichtig soort.

Het schilderen van begin tot eind

Voordat u begint met het schilderen van de carport, moet u eerst goed zoeken naar enige beschadigingen of houtrot. Dit moet u eerst herstellen en schoonmaken, voordat u verder kunt gaan. Dan is het belangrijk om het materiaal te impregneren. Dit doet u met een waterbestendige primer die in het hout trekt en ervoor zorgt dat u geen last krijgt van schimmels en houtrot.

Uw creativiteit

Op het moment dat het hout helemaal droog is en niet meer vettig aanvoelt, kunt u gaan beginnen met schilderen. Het is aan uw creativiteit hoe u uw carport eruit wilt laten zien. U kunt uw alternatieve garage een opvallende, felle kleur geven of bijvoorbeeld een neutrale witte tint. U kunt uw materiaal daarnaast ook behandelen met een kleurloze verf. Kijk vooral naar wat u persoonlijk mooi vindt en wat mooi bij uw huis past.

Ingewikkelde hoeken

Het verven is dus niet zo ingewikkeld, maar u moet wel opletten voor versieringen in het materiaal. Bepaalde gekke hoeken en vormen gaan vaak wat lastiger en het is daarom aan te raden om op deze plekken met een kwast te werken. Heeft u voor een opvallende tint gekozen en is de verf nog niet dekkend genoeg? Wacht dan tot de laag helemaal droog is en schilder er nog een extra laag bovenop.

Een schilder inschakelen?

Heeft u ondanks deze tips geen vertrouwen in dat u het schilderen van de carport tot een goed einde weet te brengen? Schakel dan een schilder in via Ruverko schilderwerken. Ruverko heeft ruime ervaring op het gebied van binnen- en buitenschilderwerk.