enkel glas vervangen voor dubbel glas

Enkel glas vervangen voor dubbel glas

Of uw ramen zijn beschadigd of u heeft zelf besloten om van enkel naar dubbel glas te gaan. Sinds de jaren dertig is dubbele beglazing al ingevoerd en twintig jaar later was het al bijna een standaard geworden. Het zal u daarom vast niet verbazen dat er bijna nergens meer enkel glas zit in de ruiten van woningen. Toch zijn het vaak oude panden en woningen die de overstap nog niet hebben gemaakt. Het is dan wel verstandig om deze te vervangen, want er zitten genoeg voordelen aan.

De voordelen van het vervangen

Dubbel materiaal is ten eerste een stuk comfortabeler dan enkel. Dit komt omdat er tussen de beglazing een isolerende laag zit. Hierdoor isoleren uw ruiten beter en heeft u minder last van tocht. Ook zal u minder geluid van buiten ontvangen in uw huis. Denk bijvoorbeeld aan het voorbijrazende verkeer of spelende kinderen buiten. Als laatste zorgt de isolerende laag ervoor dat warmtestralingen van vooral de zon worden tegengehouden.

U zult door het vervangen van de beglazing ook meer ongelukken voorkomen en het is veiliger voor bijvoorbeeld inbraken. Dubbel materiaal is namelijk ook veel sterker dan enkel materiaal. Mocht er bijvoorbeeld iemand tegen het raam aan vallen, dan valt hij of zij er niet gelijk doorheen.

Doordat de dikkere beglazing meer isoleert, zult u zich ook vele malen comfortabeler voelen in uw woning. Omdat tocht en koude lucht dus ook wordt tegengehouden door de isolerende laag. Daarnaast bespaart u hierdoor veel meer energie, want de verwarming gaat veel minder vaak aan. Het is dus ook nog eens milieuvriendelijk.

Verschillende soorten

U kunt bij het vervangen kiezen uit verschillende dubbele glassoorten, zoals gewoon dubbel, HR, HR +, HR ++, en driedubbel glas. Hoe dikker het glas, hoe duurder het wordt. HR ++ is op dit moment een standaard in Nederland. Daarnaast bespaart u met het dikste soort meer energie, want de verwarming gaat bijvoorbeeld veel minder vaak aan.

Wat bepaalt precies de prijs van de beglazing? Dit ligt voornamelijk aan het soort en aan het formaat. Ook zit er een bepaalde gasvulling en zonwering in, die invloed hebben op de prijs. Verder kunt u kiezen voor speciale uitbreidingen.

Uitbreidingen

Een van die uitbreidingen is een betere geluidswering. Zo kunnen bepaalde eigenschappen er bijvoorbeeld voor zorgen dat de sterkste geluiden ook tegengehouden worden. Ook voor de veiligheid zijn er meer opties om uit te kiezen, zoals kogel- en brandwering en extra inbraakbeveiliging.

De zon kan ervoor zorgen dat uw meubels van stof gaan verkleuren. Dit komt door de Uv-straling die vooral door een ruit met enkel materiaal heen gaat. U kunt dit het beste tegengaan met gelaagde beglazing met PVB-folies. Dit zorgt er daarnaast ook voor dat de ruit niet snel beschadigd.

Een glaszetter inschakelen

Wilt u beginnen met besparen op uw energierekening? Vervang dan uw enkele glas voor dubbel glas. Een glaszetter kan u hiermee van dienst zijn. De glaszetters van Lunzen staan in heel Nederland voor u klaar. Het bedrijf heeft altijd dubbel glas op voorraad, waardoor het vaak direct te plaatsen is. Neem voor meer informatie contact op via de bovenstaande link.